AcasăRusiaBiden către Zelenski: SUA vor „răspunde decisiv” dacă Rusia va invada Ucraina

Biden către Zelenski: SUA vor „răspunde decisiv” dacă Rusia va invada Ucraina

-

Președintele american Joe Biden i-a spus președintelui ucrainean Vladimir Zelenski că SUA și aliații săi vor „răspunde decisiv” dacă Rusia va invada Ucraina, potrivit unui comunicat al Casei Albe de duminică, 2 ianuarie.

Biden „a reafirmat angajamentul Statelor Unite față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în declarația de după discuția telefonică a celor doi președinți.

„Liderii și-au exprimat sprijinul pentru o acțiune diplomatică, ce va începe săptămâna viitoare cu Dialogul bilateral de stabilitate strategică, la NATO, la Consiliul NATO-Rusia și la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa”, a spus Psaki.

Prima dintre cele trei discuții la nivel înalt între SUA și Rusia este programată în perioada 9-10 ianuarie, la Geneva. Zelenski a menționat că apelul cu președintele american a venit în primele zile din 2022 și a spus că el și Biden au discutat despre cooperarea dintre Statele Unite și Ucraina și alți parteneri.

/romania.europalibera.org/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

16 ani de la uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia, împușcată chiar de...

Anna Politkovskaia a fost un aprig critic al Kremlinul, mai ales al războiului sângeros din Cecenia şi al liderului său pro-Kremlin Ramzan Kadîrov. Ea...